Bij slow coffee draait het om rustig en relaxed de tijd te nemen/geven voor een smaakvolle en bijzondere koffie. Hier heeft het vooral betrekking tot en met de techniek waarmee de koffie wordt gezet. Hierbij wordt er namelijk koffie gezet met behulp van een filter, iets wat al decennia wordt gedaan. Door het gebruik verschillende tools, nieuwe technieken en speciale filters is die manier van koffiezetten nu echter veel verder ontwikkeld, wat leidt tot een hele nieuwe beleving van koffie.

Naast de manier van zetten is de smaak van slow coffee ook bijzonder. Deze werd ontdekt toen een een groep koffiekenners merkte dat bij lange na niet alle soorten koffiebonen geschikt waren voor de snelle manier waarop espresso wordt gezet. Vooral de koffiebonen met een wat meer fruitig en fris karakter verliezen juist hun smaak als de koffie te snel wordt bereid. De aangename frisheid slaat dan om naar een minder prettige zuurheid. Door juist de tijd te nemen zoals bij slow coffee, houden deze koffiebonen hun bijzondere smaak en geniet je uiteindelijk van de lekkerste koffie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten