dinsdag 14 juni 2016

ZG: Hoe drinkt men een latte macchiato

Om de tijd wordt er bij mij als ik aan het werk ben een latte macchiato besteld. De 'imposante' koffiebereiding die bestaat uit veel melk(schuim) en een laagje zwevende espresso. Wanneer het rustig is en iemand brengt de latte macchiato weg naar de tafel die het besteld had, houd ik hem vaak even in de gaten. Vervolgens hoop ik altijd dat de gast de lepel laat liggen, maar tevergeefs roert 9 op de 10 mensen door de latte macchiato heen. Waardoor vervolgens een stukje van mijn hart afbreekt, want een latte macchiato hoor je niet te roeren...

Een latte macchiato zoals die bedoeld is
Een latte macchiato is niet bedoeld om in te roeren. De kunde om een zwevende laag espresso tussen de melk en het schuim te krijgen is ook niet voor niks. Als je de espresso laag met rust laat (dus niet roert) en vervolgens drinkt, dan pas ervaar je een latte macchiato zoals die wel bedoeld is. Zo proef je eerst de sterke espresso, maar wordt dit gelijk versoepeld door de hete melk die er automatisch achteraan komt. 

Alhoewel een latte macchiato niet verkeerd smaakt als hij geroerd is, is het wel jammer dat veel mensen die het bestellen nog eens niet weten hoe ze het moeten drinken. Misschien overdrijf ik ook wel dat er telkens een stukje van mijn hart afbreekt als iemand een latte macchiato doorroert; ik erger me dan gewoon aan de naïviteit in combinatie met het 'zie mij populair doen door iets te bestellen wat niemand anders heeft'... 


2 opmerkingen:

  1. Het roeren in je koffie is net zo nederlands als prakken van je eten. Volkomen smakeloos maar stiekem doen we het allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja roeren doe ik automatisch vooral als je de koffie niet te sterk wilt

    BeantwoordenVerwijderen