woensdag 15 juni 2016

ZG: Caffé Americano

De Caffé Americano zie ik een beetje als het zwarte schaap uit alle bestaande koffiebereidingen. Deze bestaat uit 1/3 espresso en voor de rest uit 2/3 heet gefilterd water. Zelden wordt deze bij mij besteld (hij staat overigens ook niet op de koffiekaart), maar toch schijnt het iets uniek te hebben.

Na het een en het ander opgezocht te hebben kwam ik achter de oorsprong en het speciale van de Caffé Americano. Zo wordt door de manier van bereiden een koffiesmaak gecreëerd die veel weg heeft van filterkoffie. Wat daar het voordeel van is? Het drinkt makkelijker weg dan 'normale' koffie die dus een stuk meer geconcentreerd is. Caffé Americano zou verder in Europa zijn ontstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toen werd er namelijk heet water bij de espresso gegoten om een koffie te creëren die leek op de koffie die Amerikaanse soldaten gewend waren van thuis.

Gracie Fields hands out tea to the troops in a village near Valenciennes in northern France, on April 26, 1940. One soldier is carrying yet another pet monkey on his shoulder! For more: www.elinorflorence.com/blog/wartime-animals:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten