maandag 4 april 2016

ZG: Afzakkers #2

French coffee
Deze keer zal het gaan over French coffee. Een alcoholische koffiebereiding, net zoals Irish coffee zie: http://zwart-goud.blogspot.nl/2016/02/zg-koffie-met-een-kick-1-irish-coffee.html), maar dan met de sinaasappellikeur Grand Marnier (of Cointreau). Persoonlijk mijn favoriet onder de alcoholische coffee varianten. Onderstaand leg een uitleg over hoe je een French coffee maakt.



Benodigdheden
-Koffie (<1dl)
-Grand Marnier (30ml)
-Room
-Grote koffiekop
-Theelepel
-Eetlepel

Bereiding
-Begin met het opknoppen van de room (klop het niet door tot slagroom)
-Zorg ervoor dat de mok heet is door hem te vullen met kokend water
-Verwijder het water wanneer de mok heet is
-Voeg de Grand Marnier toe
-Voeg de koffie toe
-Schenk een laag van de geklopte room over de koffie heen. De koffie en roomlaag mogen zich niet met elkaar mengen. Daar is makkelijk voor te zorgen m.b.v. een (eet)lepel. Deze houdt je vlak boven de koffie en hier laat je de room over vallen.
-Strooi wat cacao op de room als garnering

Om de dag mee te beginnen
French coffee is natuurlijk het populairst in Frankrijk zelf. Veel Fransen hoor je er dan ook idolaat over. Vroeger kwam het ook bij aardig wat mensen (met name van het Franse platteland) voor dat zij de dag weleens begonnen met wat koffie inclusief Grand Marnier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten